06/09/2024

De Europese Unie heeft onlangs een nieuwe wetgeving ingevoerd, de European Union Deforestation Regulation (EUDR).

Wat is EUDR ?

Deze regelgeving is ontworpen om ontbossing tegen te gaan en duurzame productie te bevorderen door strikte eisen te stellen aan de herkomst van bepaalde producten. De EUDR vereist dat bedrijven die producten zoals rubber, runderen, soja, palmolie, cacao, koffie en hout importeren, kunnen aantonen dat deze producten niet bijdragen aan ontbossing. Dit betekent dat bedrijven gedetailleerde informatie moeten verstrekken over de herkomst van hun producten, inclusief geolocatiegegevens, om te bewijzen dat ze afkomstig zijn uit gebieden die na 31 december 2020 niet zijn ontbost.

De rol van Altripan

Bij Altripan begrijpen we dat naleving van de EUDR essentieel is voor de duurzaamheid van onze toeleveringsketen en de continuïteit van uw leveringen. Daarom werken we intensief samen met onze leveranciers en externe partijen die gespecialiseerd zijn in duurzaamheids- en nalevingsvraagstukken. De voorbij jaren hebben zij ons al bijgestaan om te voldoen aan alle vereisten voor de al geldende EUTR reglementering. Ons doel is om ervoor te zorgen dat al onze producten voldoen aan de nieuwe EUDR-eisen, zodat we u zonder onderbreking kunnen blijven voorzien van de hoogwaardige materialen die u van ons gewend bent. We zijn volop bezig met het evalueren van onze huidige toeleveringsketen en werken aan het vastleggen van de benodigde gegevens om volledige transparantie te garanderen. Er zijn momenteel uitdagingen met de geolocatiegegevens uit China, wat de import kan beïnvloeden. We werken samen met federaties en overheden hard aan oplossingen en houden u op de hoogte van de voortgang.

Gevolgen voor de Europese markt

Op korte termijn is uw aanvoer vanuit China nog verzekerd, maar we willen u vroegtijdig op de hoogte brengen van deze ontwikkelingen. Mocht de situatie niet verbeteren, dan zullen we u onmiddellijk informeren en alternatieve opties aanbieden. We hebben al verschillende andere

bronnen in ons portfolio die volledig voldoen aan de nieuwe regelgeving, en we kunnen deze indien nodig inzetten om de leveringszekerheid te waarborgen. We blijven ons inzetten voor uw succes en de duurzaamheid van onze gezamenlijke projecten. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Back
wood

The reference in premium plywood
from origin to solution

wood